Csoportos üzleti/vállalati nyelvoktatás

Munkája során szüksége van az angol vagy német nyelv használatára? Külföldi kollégákkal, vagy ügyfelekkel folytatott beszélgetés során feszélyezve érzi magát? Magabiztosabban szeretné használni az angol vagy német nyelvet írásban és szóban? Prezentálnia kell idegen nyelven? Külföldi partnerekkel kell tárgyalnia?

  • irodai nyelvhasználat, hivatalos e-mail írás, üzleti kommunikáció
  • small talk (kedélyes csevegés külföldi partnerekkel)
  • idegen nyelvi prezentációra felkészítés
  • üzleti megbeszélésekre való felkészítés
  • különböző üzleti szituációk gyakorlása

Az idegennyelv gyakorlása mellett, az üzleti nyelvi szakszókincs is bővítésre kerül. Hangsúlyt kap az egyén bemutatása, fejlesztésre kerül megjelenésünk és beszédstílusunk. A kommunikáció során fellépő blokkok, szorongás feloldása különböző nyelvi coaching technikákkal.

Véleményem szerint az ideális csoportlétszám 4-6 fővel tud hatékonyan működni, melynek során az oktatónak kényelmesen jut ideje mindenkire anélkül, hogy a csoport többi tagját hátráltatná. Természetesen, ha van rá igény, akkor nagyobb létszámú csoportok oktatását is vállalom.

A csoportos oktatás megkezdése előtt rendkívül fontosnak tartom az előszűrést, amely lehetővé teszi a célok, prioritások meghatározását, illetve valós képet ad azzal kapcsolatban, hogy az egyén milyen nyelvi szinten áll jelenleg a képzés megkezdése előtt.

„A kevesebb több” elve alapján szilárd meggyőződésem, hogy fontos az azonos nyelvi szinten lévő diákjainkat egy csoportba bekategorizálni a hatékonyság miatt. Célom az egyedi nyelvtanulási technikák megismertetése mellett a csoportkohézió kialakítása is, melynek során az egyén megtanul csoportban működni, ahol a csoport tagjai segítik egymás munkáját, ösztönző/motiváló erőként hatnak egymásra.

Összekötve a kellemest a hasznossal, az oktatáson és tanuláson túlmenően kiváló lehetőséget nyújtanak ezek a nyelvi képzések/tréningek a jövőbeni kapcsolatok kiépítésére is.

AJÁNLATKÉRÉS